Du ser nå kampanjepriser fra Fram. | Se release.no uten kampanjepriser
Til oversikt

Dette bør du tenke på når du bruker mobilen din i sommer

ting_å_tenke_på_før_sommerferien_uke_26_2021_artikkelbilde_1730x1080_release.jpg

Sommeren er den tiden på året hvor norske mobiler er i mye aktivitet og med oss på steder de til vanlig ikke er. Vi reiser både innlands, utlands, på havet og til fjells, og vi skaper sommerminnene vi skal se tilbake til i en evighet på bildebanken. Derfor blir også bruken både høyere og litt røffere, og databruken vår stiger. 

  

Her finner du noen punkter du kan ta stilling til før ferien for å unngå uforutsette kostnader og ubehagelige opplevelser: 

  

Bør du endre din datapakke?  

Ferie byr gjerne på flere besøk til steder uten Wi-Fi, og derfor mer bruk av mobildata. Vurder derfor om du bør oppgradere datapakken din, eller kjøp ekstra datapakke på Min Side eller i Min Release appen ved behov. 

  

Hvordan velge riktig datapakke: 

o   Netflix: Ca. 3GB per time (Full HD) 

o   Viaplay: Ca. 2GB per time (Standard kvalitet) 

o   NRK: Ca. 1GB per time (Høy kvalitet) 

o   TV2 Sumo: Ca. 1GB per time direktesendt sport, og ca. 2GB film, serie eller direkte (Høy kvalitet) 

o   Spotify: Ca. 115 MB per time 

o   Facebook: Mellom 90MB og 156MB per time (avhengig av om det er scrolling i feeden, bilde - eller videovisning) 

o   Instagram: Ca. 100 MB per time 

  

Bestill tvilling-SIM   

Enten du er uheldig og blir frastjålet mobilen eller mister den i vannet, er det lurt å ha et SIM-kort på lager. Tvilling-SIM er et ekstra SIM-kort som går på samme mobilabonnement, men som kan brukes på andre enheter som ekstra mobil og nettbrett. På den måten er du ikke utilgjengelig i påvente av nytt SIM-kort, og kan fortsette bruken av din mobil som normalt. 

  

Husk også – om sommeren øker statistikken for skader og tap av mobiler. Dersom uhellet er ute har vi gode reparasjonspriser og rimelige bruktmobiler. 

 

Kundeservice hjelper deg

                                                                                       

Husk back-up   

Det blir gjerne tatt ekstra mange bilder i ferien, som vi vil se tilbake til når regnet og høsten kommer krypende. 

Derfor er skylagring ekstra viktig! Sikkerhetskopier og legg det du ønsker opp i en «sky», slik at du ikke risikerer å miste innholdet på mobilen dersom mobilen blir borte eller ødelagt.   

  

Følg med på forbruket ditt  

På Mine Sider og i Min Release appen kan du få oversikt over ditt forbruk. På den måten unngår du overraskelser på din faktura og samtidig kan du enkelt endre abonnement og kjøpe ekstra datapakker. 

  

Mobilt bredbånd   

Med mobilt bredbånd får du Wi-Fi og den gode 4G+ bredbåndopplevelsen overalt. Bredbåndet brukes der det ikke er mulig å legge inn kabel, som på hytta, i bobilen, i båten eller bilen. Fordelen med å ha en egen ruter er at den ikke stjeler mobilens ressurser når det kommer til batteri og bruk. 

  

Trådløs lader  

Befinner du deg på et sted uten tilgang til strøm kan en nødlader være redningen. I dag finnes det flere forskjellige nødladere å velge mellom, og visse kan brukes opptil flere ganger før de må lades opp på nytt.   

  

Finn tilbehøret du trenger til din mobil i vår nettbutikk. 

 

 

Sist, men ikke minst, husk å være til stede i øyeblikkene. Gi mobilen en pause i ny og ned, og nyt tiden med de du har rundt deg. 

Nyt øyeblikkene!